Vakantie 2017 in Portugal

We zijn op vakantie geweest in Portugal. 9 dagen Algarve en 3 dagen Lissabon.

Wat een mooi land en wat een vriendelijke mensen. En ik heb mijn Portugees opgehaald. Toch handig als je de taal spreekt.

We kwamen ’s avonds laat aan, prachtig al die lichtjes. Onze huurauto opgehaald en naar het hotel. Mooie auto he? Een Renault Captur. Ons appartement staat in Praia da Rocha. De volgende dag het strand vlak bij ons appartement bezocht. Ik bestelde een cappuccino en kreeg het glas hieronder op de foto. Blijkbaar drinken ze in Portugal cappuccino met melk en slagroom. Lekker hoor!
Natuurlijk tijd gemaakt om mijn journal bij te werken, dit deed ik elke dag. Ik sleepte hem overal mee naar toe. ’s Avonds in Portimão heerlijke Cataplana gegeten.

 

Leuke stadjes bezocht, dit was onder andere in Lagos. Heel gezellig plaatsje. De kust van Algarve met de mooie rotsen en blauw water wordt vaak The Blue Lagoon genoemd, echt prachtig om te zien.

 

In geen jaren kaartjes verstuurd, maar met mijn nieuwe hobby kan dat niet. Veel kaarten verstuurd en een stapel mee naar huis genomen.

img_20170922_083224.jpg

 

3 dagen Lissabon. Wat een gave stad! Rondgereden in de elektrische tuktuk met onze gids Tiago. Heel leuk, want je komt op plekken waar je met de tram niet kunt komen. Op het hoogste punt heb je een prachtig uitzicht over de stad.
We liepen langs de sardientjeswinkel. Portugal is het land van de sardines. Je kunt een blikje kopen met je geboortejaar.
We zijn ook in Belem geweest, de plek waar de beroemde pasteis de nata of pasteis de Belem vandaan komen. Torre de Belem is een bezienswaardigheid, erg mooi.


Na 3 dagen weer terug naar de Algarve. Op advies van onze gids Tiago gaan we niet over de snelweg terug, maar langs de kust. Wat een goede tip! Zo prachtig!

 

In Portugal zie je werkelijk overal ooievaarsnesten. En in die 12 dagen kregen we dit cadeautje. Geweldig!

IMG_20170925_121923

 

Op mijn verjaardag de dag begonnen met een boottocht langs de kust. Prachtig met die rotsen en grotten. We gingen met kleine bootjes ook de grotten in, zo mooi! ’s Avonds uit eten in ons vaste tentje, lekker weer Cataplana. Ik hoefde geen toetje, maar ze wisten wel dat ik jarig was. Dus voordat ze de rekening kwamen brengen, kreeg ik 3 obers aan de tafel, met een taartje met kaarsjes en ze gingen zingen, zo leuk!

 

Nog een paar mooie natuurplaatjes. Wat een prachtig land.

 

Helaas kwam er ook aan deze geweldige vakantie een einde. 12 dagen zon, zee, strand en elkaar. Het was genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s