Snailmailen

Sinds augustus ben ik het aan het snailmailen geslagen.

Een paar jaar geleden heb ik een tijd actief aan postcrossing gedaan via Postcrossing.com
Je maakt een account aan, vertelt wat over jezelf en de fun kan beginnen. Je vraagt een adres aan en die persoon stuur je een kaart. Op hetzelfde moment krijgt iemand anders jouw adres en die stuurt jou weer een kaart. Je mag zelf bepalen hoe vaak je dat doet. Afhankelijk van het aantal kaarten dat je al hebt gestuurd, mag je een bepaald aantal sturen. Ik mag er nu bijvoorbeeld 7 tegelijk versturen.
Ik heb inmiddels kaartjes uit China, Taiwan, Hong Kong, Amerika, Duitsland en nog meer landen. Echt heel erg leuk. En ik vind het vooral heel leuk om gezellige post te ontvangen, in plaats van rekeningen op de mat.

De laatste 3 jaar heb ik geen kaartjes gestuurd. Via Instagram kwam ik op het blog van NoukSan, die ook aan postcrossing doet, maar ook aan snailmailen. Wat is dat dan? Dan ben ik gaan uitzoeken en toen ging het mis, haha!

Snailmailen betekent simpelweg langzame post, slakkenpost of eigenlijk brievenbuspost, dus niet over de mail of app. Sommige mensen schrijven alleen brieven naar elkaar, anderen maken hele leuke projecten, zoals flipbooks of pocketletters.

Op Facebook zijn allerlei pagina’s te vinden over snailmailen en postcrossen. Vaak kun je aan evenementen mee doen. Zo zijn er speciale evenementen, zoals Halloween, heb ik aan een aantal Halloween evenementen mee gedaan, waarbij je iemand een leuk Halloweenproject stuurt en zelf ook ontvangt. De Kerstprojecten zijn ook al in de maak.

Zoals je begrijpt heeft Anouk mij besmet met het snailvirus. Ik vind het zo leuk. Bijna dagelijks liggen er leuke enveloppen op de mat als ik thuis kom en daar word ik heel erg blij van.

Snailmail jij ook of ken je iemand die snailmailt?

2 gedachtes over “Snailmailen

  1. Danny zegt:

    Ja ik snailmail al ruim 7 jaar en ik vind het nog steeds erg leuk om te doen. Van echte post word je blij om het te maken , maar ook blij om te ontvangen. Dus ook al gaat de porto telkens omhoog, ik blijf het doen.
    groetjes Danny

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s