Dag 5 – NAAR HUIS!!!

Vanmorgen om 04.00 uur wakker geworden van de pijn. Ik was zo stijf als een plank. Voordat ik naar de wc kon heb ik eerst pijnstilling gevraagd, dat een half uur laten inwerken en toen voorzichtig naar het toilet. Ik ben misselijk en dat zakt pas na 7 uur weg.
De controles zijn goed, mijn bloeddruk is eindelijk weer eens boven de 100.
Om 8 uur komt de zaalarts. Hij vertelt dat de pijn voorlopig nog zal blijven. En dat ik goed pijnstilling moet nemen en niet te hard moet zijn voor mezelf. De transfer (klinkt als een vakantie) is geregeld, dus ik mag naar huis!!! Morgen worden een bed, rollator en rolstoel geleverd. En er is een aanvraag gedaan voor thuiszorg, want aan/uitkleden gaat nog niet denderend en ik ben overdag alleen.
Ik heb lekker gedoucht, want dat gaat thuis de komende dagen niet lukken, want ik kan/mag niet naar boven. Nu wachten op Janneke, die in het ziekenhuis moet zijn, ze neemt me meteen mee. Hoeft René niet heen en weer te rijden.
Om 11.00 uur mag ik naar huis. Ontslagpapieren en recepten mee en op naar de ziekenhuisapotheek. Het is loeidruk bij de apotheek, dus we besluiten naar mijn eigen apotheek in Heerhugowaard te gaan. Janneke zet me bij de hoofdingang neer en gaat de auto halen. Ik zie er tegen op om met de auto te gaan omdat alles zo zeer doet.
Het in de auto stappen valt me alles mee. De pijn is draaglijk. Met een tussenstop bij de apotheek zet Janneke mij thuis af.
IMG_20170530_211852

Dit zijn voorlopig mijn vrienden

Mijn bedje staat al klaar en met het looprek kan ik redelijk naar binnen lopen. Wel met 3 obstakels: twee stoepjes in de tuin en de hoge drempel bij de voordeur. Mijn bed staat klaar waar ik meteen (met veel moeite) in stap. Ik moet echt bijkomen.
IMG_20170529_120438_538
’s Middags en ’s avonds nog wat bezoek gehad en mooie bloemen gekregen.
Rond 22.00 wilde ik gaan slapen. Cecilia had speciaal een klamboe gekocht voor om het bed, want we hebben zoveel muggen, niet normaal. De klamboe zat meteen vol met muggen, weliswaar aan de buitenkant, maar zo ging ik niet slapen. Uiteindelijk heeft Cecilia mijn spullen naar boven gebracht en ben ik toch maar maar boven gegaan (vraag niet hoe, maar het is gelukt) en heb heerlijk in mijn eigen bed geslapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s