Dag 3 in het ziekenhuis

Dag 3
Tot 03.30 uur heb ik redelijk vast geslapen, want ik heb niet eens gemerkt dat er een meneer is bijgekomen. We zitten vol!
Ik kan niet meer slapen en heb flashbacks van het ongeluk. Hoe ik een noodstop maakte en de auto probeerde te ontwijken, hoe is wist dat ik het niet ging redden om die auto te ontwijken. De kreet van René in mijn oor, het gelanceerd worden, de klap op de grond. Ineens lijkt het of alles binnen komt van de afgelopen dagen en ik moet huilen. Kan ook even niet meer stoppen. Ik besef me heel goed dat ik geluk heb gehad en dat dit heel anders had kunnen aflopen.
Om 05.30 uur gaat de dag van start en heb ik weer afleiding. Controles worden uitgevoerd. Ik vraag de verpleegkundige of de katheter er uit mag, maar hij adviseert deze nog te laten zitten, omdat ik nog zoveel pijn heb. Als de katheter er uit gaat, moet ik zelf naar de wc kunnen lopen (of op een poRond 06.30 het ontbijt. Vandaag kan ik mezelf wassen en aankleden met wat hulp op bed. Yes, vooruitgang!
Als de arts komt hoor ik dat ik helaas nog steeds niet naar huis mag. Het is niet gelukt om een bed te regelen en gezien de hoeveelheid pijn en mijn mobiliteit denken ze toch dat het beter is dat ik het weekend ook nog blijf. Ik vraag om een foto van de breuken in mijn bekken, dan heb ik een beetje een idee hoe het er uit ziet.
IMG_20170527_121446
In de loop van de ochtend komt de fysio langs. Zij denkt dat een rollator beter loopt dan een looprek omdat je met een rollator kunt doorlopen en met een looprek moet je steeds lopen, stoppen, lopen, stoppen. Ik krijg onmiddellijk een upgrade van looprek naar rollator en mag meteen oefenen. Ik loop zelfstandig naar het halletje waar de toiletten zijn en terug. De verpleegkundige die dagdienst heeft zegt dat mijn katheter er dan misschien toch wel uit mag en mijn infuus heeft ook niet echt functie meer omdat ik goed drink. Ze gaat overleggen en komt terug met goed nieuws: alle slangetjes mogen er uit! Dat geeft een hoop meer bewegingsvrijheid.
’s Middags komt René al vroeg op bezoek. Op een gegeven moment gaat hij weg om koffie te halen en komt terug zonder koffie maar mét een rolstoel. We gaan naar buiten! Eerst halen we in het restaurant een kopje rooibosthee, want de thee op de afdeling vind ik niet lekker. Daarna zoeken een plekje in de schaduw (want, meer dan 30 graden). We vinden een bankje onder een boom en er staat een zacht briesje. Heerlijk!
IMG_20170527_143441_785
Voor het bezoekuur ben ik weer op de kamer en gaat René weer weg. De buurtjes komen op bezoek en hebben een toepasselijk cadeautje mee.
IMG_20170527_165939_482
Even later komen Nicole en Vivian op bezoek en zij hebben een heerlijke verrassing mee: meloen sorbetijs van IJssalon Di Fiorentina, heerlijk! Op deze snoeihete dag is dit zeer welkom!
De avond breng ik door met Facebook en tv kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s