Nieuwe eetwijze

Eergisteren ben ik bij Ellen Pijper geweest van Combivitaal. Zij is orthomoleculair/natuur diëtist.

Voordat ik mijn intakegesprek had heb ik allerlei vragenlijsten ingevuld: een intakeformulier, een medisch dossier, een klachtenlijst en een voedingsdagboek. Tijdens de intake werd dit doorgenomen. Ze vertelde met dat ik geweldig gezond at, maar dat ik niet de goede producten voor mijn lijf at.
Ik was ontzettend blij dat er eindelijk eens naar mij gekeken werd en dat niet meteen verwezen werd naar de lijst van het Voedingscentrum of de Obesitaskliniek. Dat dat bij mij niet werkt hebben de afgelopen maanden wel bewezen.

Uit de lijsten die ik had ingevuld kwam naar voren dat mijn lever en bijnieren overbelast zijn. Dit komt door voeding en kan ook door medicijngebruik komen. In mijn geval weet ik dat dit ook mijn injecties kan komen.

Om mijn lever en bijnieren te ondersteunen moet ik anders gaan eten. Ik reageer sterk op tarwe, koeienzuivel, nachtschade (tomaat, aardappel, aubergine, paprika). Dat moet ik 8 weken laten staan. Hetzelfde geldt voor noten, kruiden en specerijen.
Ik mag nu dingen zoals quinoa, hennepzaap, geitenmelk en -kaas.

Na 8 weken gaan we kijken wat dit voor mijn lijf doet. Ook moet ik bloed laten prikken om te kijken waar ik eventuele tekorten heb.

Met een hoofd vol info ben ik naar huis gegaan. Vandaag zat mijn dieetadvies al in de mail, dus ik van start. Boodschappenlijst gemaakt, boodschappen in huis gehaald en vanaf morgen aan de slag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s