Gevulde paprika’s met gehakt en rijst

Vanavond heerlijk gegeten: gevulde paprika’s met gehakt en rijst.

IMG_20170318_180705

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

4 paprika’s
150 gram (zilvervlies)rijst
350 gram gehakt
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
1 pak gezeefde tomaten
Zout
Peper
Gehaktkruiden
Oregano
Geraspte kaas
2 theelepels sambal
1 laurierblaadje
Olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.

Verwarm de olijfolie in een pan. Stoof de uien en doe het gehakt, gehaktkruiden en sambal erbij. Bak het gehakt tot het bruin ziet.
Giet de gezeefde tomaten en 1 liter water bij. Kruid met zout, peper en oregano.
Doe de rijst en het laurierblad erbij en roer goed door. Als je ziet dat de vulling te vast is, doe je er nog wat water bij. Laat 15 minuten koken en roer regelmatig om, zodat de rijst niet aan de bodem blijft plakken. Draai het vuur uit en laat 5 minuten rusten.

Vul de paprika’s met de gehaktvulling. Leg de paprika’s in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Kruid met een snufje oregano, peper en zout. Doe de geraspte kaas er op. Zet de schotel 30 minuten in de oven.

Serveer de paprika’s met het dekseltje er op. Doe er desgewenst wat van de vulling bij of bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes of lekkere groenten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s