Eerste ritje op de motor!

Vanmorgen mocht ik vanaf 10.00 uur mijn rijbewijs ophalen bij het gemeentehuis, dus om 10.01 was ik daar. Mooi pasje trouwens, totaal anders als de vorige.

’s Middags had ik overleg in Winkel. Zou ik het aandurven om op de motor te gaan? Besloten om het te doen. Kreeg het al warm bij het idee, spannend! Motorpak aan, motor in de steeg gezet, klooien met de choke en toen ik weg wilde rijden, sloeg hij af en ik kreeg hem niet meer gestart. Help! Hulplijn uitgezet op Facebook en ik kreeg de tip om te starten in de neutraal stand met de koppeling in. Gelukkig, hij startte weer.

Op naar Winkel dus. Route goed bekeken op Google Maps, want ik heb geen navigatie voor op de motor.

De eerste meters waren behoorlijk onwennig. Klooien met de choke, het schakelen. Eenmaal op de provinciale weg ging het beter. Dat weerhield met overigens niet van het verkeerd rijden. Ineens was ik midden in Nieuwe-Niedorp. Navigatie op mijn telefoon ingesteld, oortjes in en gaan. Zes minuten later was ik in Winkel.

Van een hele lieve collega kreeg ik toepasselijk cadeautje:

img_20170202_165013

Na het overleg ben ik binnendoor naar huis gereden, want op de een of andere manier was mijn linkerspiegel losgeraakt, dus ik durfde niet over de provinciale weg terug. Heelhuids kwam ik thuis, met een smile van oor tot oor. Wat is dat gaaf, zelf rijden op je eigen motor, zonder instructies in je oor!

Een foto van mij met Mr. Blue:

16487189_10205845452574196_8891914230154618790_o

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s