Yes! Motorrijbewijs binnen

Man, man, wat een dag! Ik was al een dag drie nerveus, maar vanochtend was het echt niet meer te houden. Eerst maar eens een paar afleveringen van een serie gekeken. Om 12.00 uur moest ik bij de rijschool zijn, maar ik was veel te vroeg. Was gelukkig geen probleem en we gingen op rit.

Eerst een kleine 3 kwartier gereden en toen naar het CBR. Nog even de BRAVO-K doorgenomen en toen naar binnen. De zenuwen gierden door mijn lijf. Om 13.05 uur mocht ik naar binnen. De examinator was een relaxte man en hij stelde me gerust: je gaat gewoon lekker een stukje rijden, alleen. Let vooral niet op ons in de auto achter je.

Toen we buiten kwamen moest ik eerst de verlichting controleren, wat zaken aan de motor vertellen en ik mocht me gereed maken voor de rit.

Dit is de route die ik heb gereden:

schermafbeelding-2017-01-31-om-18-32-25

Geen landweggetjes, geen snelweg, gewoon lekker rondom Alkmaar. De omstandigheden waren goed: droog, wel koud, geen zon en redelijk rustig in het verkeer. De examentijd vloog voorbij en voor ik het wist waren we al weer terug bij het CBR. Dan naar binnen, zenuwslopende momenten voordat je boven bent en weer aan je tafeltje zit. De examinator stak zijn hand uit en zei: gefeliciteerd!! Pfff…wat een opluchting!

Na een half jaar dan eindelijk mijn rijbewijs in the pocket! Het was niet makkelijk, zeker de AVB (bijzondere verrichtingen) niet, maar wat ben ik blij dat ik heb doorgezet. Vanmiddag heb ik meteen mijn nieuwe rijbewijs aangevraagd en donderdagochtend mag ik hem ophalen.

We hebben net mijn motor opgehaald, die staat nu lekker thuis, dus misschien waag ik donderdag een ritje en anders zeker komend weekend!

Ik was heel blij na terugkomst bij de rijschool!

16443050_10205832892260196_244393883_o-1

Nog even de blunder van vandaag: voor de BRAVO-K moest ik een aantal zaken aanwijzen op de motor. De examinator vroeg naar een aantal knopjes, die ik zo opnoemde. Daarna vroeg hij wat het kleine knopje was met bliksemschicht bij mijn rechterhandvat. Ik echt zo: eh…geen idee, die heb ik nog nooit gehad tijdens de les. Ik moet je het antwoord schuldig maken. Hij stond al te geinen met mijn instructeur en ik dacht, leuk zijn jullie…
Nou, zei hij: daar kom je nog wel achter. Ok, dacht ik.

De mannen stapten in de auto en ik deed mijn helm op en handschoenen aan, ging zitten, deed het contact aan en…drukte op de STARTKNOP!! Die mannen lachen in de auto. En ik me extra dom voelen, hahahaha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s