Granola

Zelfgemaakte granola.
Je komt het vaak tegen op internet en is het zo makkelijk te maken. Ik maak regelmatig een grote plaat vol en bewaar dit in een weckpot. Heerlijk door mijn yoghurt of kwark, met eventueel wat fruit. Een voedzaam ontbijtje, maar ook lekker tussendoor of ’s avonds als avondsnack. Vol met eiwitten en gezonde vetten.
IMG_20160209_204104.jpg
Wat heb je nodig?
150 g havervlokken
150 gram gemende onbewerkte en ongebrande noten (walnoten, hazelnoten, pecannoten, paranoten, amandelen)
50 g sesamzaad
20 gram lijnzaad
20 gram kokosrasp
4 eetlepels honing (of agavesiroop of ahornsiroop)
3 eetlepels gesmolten kokosolie of olijfolie
Een snufje (zee)zout naar smaak
Kaneel of koekkruiden
50 g gedroogde bananen, optioneel
50 gr gedroogde cranberries, optioneel
Verwarm de oven voor op 165 graden.
Hak de noten grof met een groot mes of in de keukenmachine. Doe het in een grote kom en doe alle droge ingrediënten er bij. Doe de olie en de honing (of iets anders) door elkaar en voeg dit bij het notenmengsel. Meng de kokosrasp er door. Doe er een snufje zout over heen en bestrooi met kaneel of koekkruiden. Meng alles goed door elkaar.
Leg bakpapier op een bakplaat en stort het notenmengsel hier op. Schuif het in de oven en bak 15 tot 20 minuten. Schep halverwege de baktijd om.
Na het bakken alles goed laten afkoelen. Ik doe er meestal cranberries in, die ik eerst wat fijner snijd. Als de granola goed is afgekoeld doe ik het in de weckpot.
Eet smakelijk.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s