Red Velvet cake

Gisteravond heb ik alvast mijn verjaardag gevierd. En bij een verjaardagsfeest hoort taart.

Naast de aardbeien cheesecake en kersen monchou taart heb ik op verzoek van mijn dochter ook de heerlijke Red Velvet cake gemaakt.
De stand na het feestje: ik heb alleen nog kersen monchou over. 🙂

img_20151011_144647

Wat heb je nodig?

Voor de taart:
120 gram (room)boter op kamertemperatuur (en een beetje extra om de vorm in te vetten)
300 gram suiker
2 eieren
240 ml karnemelk
1 theelepel vanille essence
rode kleurstof
20 gram cacaopoeder
300 gram bloem
1 theelepel bakingsoda
1 eetlepel azijn
2 bakvormen
Keukenmachine of handmixer

Voor de frosting:
2 pakjes naturel roomkaas a 200 gram
350 gram witte chocola
250 gram (room)boter, op kamertemperatuur

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de twee bakvormen in met boter, bestuif licht met bloem en zet opzij.
Doe de boter met de suiker in een kom en mix dit tot een licht en luchtig mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop tot ze helemaal opgenomen zijn.

Meng de karnemelk met het vanille-extract en kleur dit helder rood met de kleurstof. Begin met een paar druppels om uit te proberen hoe de kleur wordt (je hebt wel wat nodig).

Zeef de bloem samen met de cacaopoeder.

Voeg al mixende de helft van het karnemelkmengsel bij het beslag, daarna de helft van het bloemmengsel, vervolgens het restant van de karnemelk en de cacaobloem als laatste. Klop door tot het beslag gelijkmatig gekleurd is.

Voeg het zuiveringszout en de azijn toe en meng goed door het beslag. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak ze 30-35 minuten in de oven, of tot een satéprikker er schoon en droog uitkomt als je deze in het midden steekt.

Laat de cakes even in de vorm afkoelen en stort ze dan op een rooster. Laat volledig afkoelen.

Frosting:
Voor de frosting van witte chocola en roomkaas smelt je de witte chocola (au bain marie) en laat je het lauw worden. In een grote kom klop je de roomkaas luchtig. Klop geleidelijk de gesmolten chocola en zachte boter erdoor tot het geheel de structuur van slagroom heeft.

Leg een van de cakes op een schaal en besmeer deze royaal met de frosting. Leg de tweede cake er bovenop en besmeer deze ook met de frosting. Smeer de cakes ook rondom in met de frosting. Dit is wel een klusje, maar oefening baart kunst.

Eet smakelijk!

LEES VERDER!

Wil je de taart met 3 lagen maken of juist 2 dikkere lagen? Neem dan onderstaand recept.

250 gram boter, op kamertemperatuur
600 gram ruwe rietsuiker
6 eieren
2 eetlepels rode voedingskleurstof
3 eetlepels cacaopoeder
375 gram witte bloem
250 ml karnemelk
1 theelepel vanille- extract
1/2 theelepel zout
1 theelepel baksoda
1 eetlepel azijn

Verdeel het beslag over 3 bakvormen van 20 cm of maak 2 hogere cakes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s