Aardbeien cheesecake

Vandaag had ik een borrel. We gingen met ons team op bezoek bij (onze inmiddels ex-collega 😦 ) Sandy.

Gisteren heb ik voor deze gelegenheid de aardbeien cheesecake gemaakt, die ik een tijdje terug ook maakte. Het originele recept komt van het blog van Chantal. Ze maakt de lekkerste dingen.

IMG_20160920_161512.jpg

Wat heb je nodig?

Voor 1 springvorm van 20 cm heb je nodig:

  • 250 gram ricotta
  • 200 gram Monchou
  • 125 gram aardbeien (voor door de cheesecake)
  • extra aardbeien voor erbovenop
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el aardbeienjam
  • 125 gram suiker
  • 3 eieren
  • 2 el bloem

Bodem

  • 150 gram koekjes (als ik mag adviseren: Bastogne koeken!!)
  • 50 gram gesmolten boter

Begin met de bodem.

Leg een stuk bakpapier in je springvorm. Maak de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en ram erop los 😉 Vermeng deze met de boter en maak de bodem. Druk de koekjesbodem plat met de bolle kant van een lepel en laat even opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng de ricotta, Monchou, suiker, eieren en vanille met elkaar. Voeg daarna de bloem toe. Verdeel de gesneden aardbeien over de koekjesbodem en giet hier het beslag overheen.

Bak de taart in 45-50 minuten lichtbruin en gaar. Hij is klaar als het midden nog een beetje zacht is, maar niet meer vloeibaar.

Laat de taart afkoelen en zet de taart dan voor minimaal 2-3 uur in de koelkast.

Bestrijk de cheesecake met de jam en beleg met de aardbeien en serveer hem slagroom.

Eet smakelijk!

Tip: in plaats van aardbeien kun je ook gemengd rood fruit gebruiken uit de vriezer. Ook erg lekker!

 

Advertenties

Een gedachte over “Aardbeien cheesecake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s