Spinazietaart

Deze heerlijke spinazietaart hebben we vanavond gegeten. Omdat ik veel vragen krijg over het recept: bij deze.
Ps. ik heb hem niet gemaakt, dat heeft René gedaan. Ik kon gewoon aanschuiven.

img_20160907_181716

Wat je heb nodig (voor 4 personen)?

5 plakjes bladerdeeg
2 zakken verse bladspinazie van 450 gram
1 ui
2 teentjes knoflook
400 gram kipfilet
25 gram pijnboompitten
1 bakje kruidenroomkaas
100 ml slagroom
4 eieren
50 gram geraspte kaas

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Snipper de ui en de knoflook. Snij de kip in kleine blokjes. Bak de kip, met de ui en de knoflook gaar. Kruid naar smaak met zout en peper.
Rooster de pijnboompitten. Roerbak de spinazie tot het geslonken is en laat het goed uitlekken.

Doe de bladerdeeg in de springvorm en strooi een beetje paneermeel op de bodem. Doe eerst een beetje spinazie in de springvorm en leg de kip er op. Dan de rest van de spinazie er overheen.

Doe de eieren, de kruidenboter en de slagroom in een kom en meng dit goed. Giet dit in de springvorm. Verdeel de pijnboompitten er over heen en als laatste de geraspte kaas.

Zet dit 45 minuten in de oven op 180-200 graden.

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s