Airborne wandeltocht 2016

Vandaag heb ik met andere 9 andere leden van De Meelopers de Airborne wandeltocht gelopen. Dit was de 70e editie. Zo’n 35.000 wandelaars liepen mee en dat was wel te merken, zeker op de smallere bospaden.

De wandeltocht, waaraan mensen uit tientallen landen deelnemen, is in het leven geroepen om de Slag om Arnhem te herdenken. Het is een eerbetoon aan de 1700 Britse en Poolse militairen die tijdens die slag het leven lieten en begraven liggen op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek. Bij de start werd de Last Post gespeeld en daarna volgde een minuut stilte. Historische vliegtuigen voerden een zogeheten fly-by uit over de wandelaars.

IMG_20160903_170329

Er zijn vier afstanden te lopen: de 10, 15, 25 en 40 kilometer en leidt door een gedeelte van de Veluwezoom met rustieke bossen van de gemeente Renkum en een prachtig uitzicht over de Rijn. Wij liepen de 15 km op papier, maar in werkelijkheid was hij ruim 18 en dat was te voelen. De wandeling was zwaar door alle onverharde stukken en het heuvelachtige landschap.
Maar de sfeer zat er goed in, overal was muziek en het weer werkte mee.

IMG_20160903_170550

Na de wandeling zijn we naar huis gereden en daarna troffen we elkaar bij Italiaan voor een gezellige afsluiting van deze dag.

IMG_20160903_203729

 

Al met al een hele gezellige dag. Wel last van mijn hielspoor en mijn linkerheup, maar dat mag de pret niet drukken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s