Halfjaar controle gastric bypass

Gisteren had ik de halfjaarscontrole voor mijn gastric bypass bij de NOK. Ik werd eerst gewogen en gemeten. Daarna door naar de arts, weer een nieuw gezicht. Ik had haar nog niet eerder gezien.

Ze was tevreden over mijn gewichtsverlies, gezien het feit dat ik hiervoor een maagband heb gehad. Ze vond het vreemd dat ik ben doorgestuurd naar chirurg en internist voor extra onderzoek in verband met het niet afvallen. Voor haar was het namelijk heel helder. Ik heb een EWL van 64,2%, dat is het percentage van mijn overgewicht dat ik ben afgevallen, vanaf mijn hoogste gewicht. Dat is een hele goede score! Ze was verbaasd dat ik dat niet wist en dat dit me dus nog nooit verteld is door de NOK.

Ik ben dus niet gek en het ligt niet aan mij! Wat heb ik me ongelukkig gevoeld en stom. Iedereen om me heel viel kilo’s af, sommigen zelfs zonder een sportschool van binnen te zien. Ik ging 4 per week met resultaat 0. Wat deed ik fout? Waarom lukte het mij niet?

Er is dus een specialetabel voor en met de tabel hadden ze me dit al kunnen voorspellen voor de operatie. Dat er voor mij dus niet zo heel veel winst te behalen viel met een maagverkleining, omdat ik al regelmatig sportte en redelijk gezond at.

Ik vind het erg jammer dat ik daar niet over geïnformeerd ben, want dan had ik nog eens heel goed nagedacht of ik deze operatie wel wilde. Maar gedane zaken nemen geen keer, dus ik zie dan maar als positief punt dat ik met mijn gastric bypass niet meer zo snel zal aankomen als wanneer ik helemaal geen hulpmiddel meer had gehad.

Maar ik baal er wel van.

2 gedachtes over “Halfjaar controle gastric bypass

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s