Yeah!!! Theorie in de pocket!

Drie keer is scheepsrecht, toch?

Dat bleek vandaag maar weer. Nadat ik in de afgelopen weken 2 keer gezakt voor mijn theorie-examen, heb ik het vandaag dan eindelijk gehaald, pfiew!!

Vanaf juni ben ik aan het leren voor het theorie-examen. Mijn instructeur had me al gewaarschuwd dat het een pittig examen is en dat veel mensen er voor zakken. Dus ik kocht een boek inclusief DVD met 4000 vragen en oefenexamens. Die nam ik mee op mee op vakantie. De leerpret begon al in het vliegtuig. In het zonnetje op Gran Canaria leerde ik iedere ochtend een uurtje.

IMG_20160626_105251.jpg

Dat mocht helaas niet baten. De eerste keer zakte ik met 1 fout te veel. Er zaten ook vragen tussen die ik mijn boek niet was tegengekomen. Dus weer leren, het hele boek van voor naar achteren en de oefenexamens gemaakt. Tweede keer, weer gezakt, nu met 4 fout teveel, grrrrrr!!

Toen kwam ik op Groupon een aanbieding tegen van TET, een online theoriecursus. Voor €10 kon ik 2 maanden lang vragen oefenen en proefexamens maken. Ik heb hier ontzettend veel aan gehad. Heel veel dingen die hier naar voren kwamen was ik in mijn ANWB boek niet tegengekomen.

Dit keer ging ik met meer vertrouwen het examen in. Ik heb geprobeerd de rust te bewaren en alle vragen heel goed te lezen. En ik heb het gehaald, met 5 fout. Zooooo blij! Nu kan ik me volledig concentreren op mijn AVB lessen.

img_20160823_112849

Heb jij weleens theorie-examen gedaan? Het was voor mij al zeker 20 jaar geleden dat ik mijn auto theorie heb gedaan. Toen ging het nog klassikaal.
Nu kom je bij het CBR aan en moet je je aanmelden bij de zuil met je reserveringsnummer. Je mag niks mee naar binnen nemen in de examenruimte. Je legt je spullen in een kluis, bijvoorbeeld je telefoon en je horloge. Mijn riem heb ik mooi omgehouden. 😛

Als je nummer op het scherm verschijnt, meld je je bij de balie, waar je je legitimatiebewijs moet laten zien en je hoort aan welke tafel je examen moet doen. Het examen is individueel.

Je neemt plaats in je cubicle (hokje) en logt in met je mailadres en reserveringsnummer en het examen gaat van start. Je begint met een oefenvraag en daarna start het echte examen.
Als je de 50 vragen hebt gehad, rond je het examen af en je krijgt meteen op je scherm te zien of je geslaagd of gezakt bent. Na een uur of twee ontvang je een mail van het CBR waar je resultaten nogmaals in staan.

Na het behalen van je theorie-examen moet je op de CBR site nog een Eigen Verklaring invullen. Deze heb je nodig voordat je je praktijkexamen kan doen. Dat heb ik dus meteen geregeld.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s