Dag wandelen op Terschelling

Het was weer een vroegertje vanmorgen. Om 7.15 uur onze vrienden opgehaald en op naar Harlingen om de boot van 8.30 te halen. Heen hadden we snelle boot (45 minuten) en terug de gewone boot (ruim 2 uur varen). Het weer was goed, dus de jassen verdwenen al snel in de rugzakken.

pixlr_20160803160111063

We begonnen bij het Stryper Wyfke in Midsland en maakte een kleine omweg naar het wad. Zo mooi. En de dijk stond gezellig vol met schapen.
René en Ger hebben goede gesprekken met de koeien. 😛

pixlr_20160803160607525

Daarna richting strand. Ik keek mijn ogen uit. Wat een breed strand! En waar is de zee? Machtig mooi. Helemaal met die wolken. Er lagen allemaal kwallen op het strand en ik heb ook nog wat geleerd. Hierboven zie je de kompaskwal.

Na het strand hadden we nog een pittige klim over een duin. Dat viel nog tegen. Daarna gingen we richting bos.

pixlr_20160803161043785

Op een uitkijkpost hebben we mooie overzichtfoto’s gemaakt. Daarna ging de route weer terug naar Midsland, waar we op een terras hebben zitten uitpuffen onder het genot van een caramel ijskoffie.
Onze vrienden hadden hun slippers mee en ik keek vol jaloezie naar hun voeten. Mijn voeten zouden dat ook heel fijn vinden na al deze kilometers. Even later liepen we langs een winkel die ook slippers verkocht. Lang verhaal kort: we gingen alle vier met nieuwe Reef slippers naar huis. Zalig. Die neem ik voortaan mee bij lange wandelingen.

pixlr_20160803161410857

Aan alle leuke dingen komt een eind, dus ook deze prachtige dag op Terschelling. Ik begreep dat het in de rest van Nederland niet zo denderend weer was geweest, met bewolking en regen, maar wij hadden een stralende dag. Weer eentje met een gouden randje.

Ger en Marianne, onwijs bedankt voor de uitnodiging voor deze wandeling! xx

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s