Bezoek aan de internist #2

Vandaag terug naar de internist voor de uitslag van de dexamethasontest.

Wat is dat?
Patiënten met het syndroom van Cushing hebben in hun bloed een te hoog gehalte aan cortisol. Dit hormoon wordt gemaakt door de bijnieren. Het cortisolgehalte in het bloed is niet constant. ‘s Ochtends is hij het hoogst en ‘s nachts het laagst. De dexamethasontest wordt gebruikt om te bepalen of je het syndroom van Cushing hebt. Dexamethason zorgt ervoor dat het cortisolgehalte tijdelijk onderdrukt wordt. Als er sprake is van het syndroom van Cushing is dit niet het geval.

Deze test bestaat uit het innemen van 2 dexamethason tabletten en het afnemen van een buisje bloed. Dexamethason heeft dezelfde werking als cortisol.

Ik moest de avond van te voren de pillen innemen met water en daarna moest ik nuchter blijven tot het onderzoek.
Gelukkig heb ik van te voren met het lab gebeld anders had ik daar voor niks op de stoep gestaan. Het onderzoek moet namelijk in het lab in het ziekenhuis gedaan worden.
Bij binnenkomst moest ik me melden. Voor het prikken moest ik namelijk een kwartier stil liggen (internist zei een uur, dus dit viel alles mee). Na een kwartier werd ik geprikt en mocht ik weer weg.

Vandaag dus voor de uitslag.
Er zijn afwijkende waardes gevonden. Lichamelijk mankeer ik (op dit vlak) gelukkig niks. De internist heeft ook meteen mijn vitamines geprikt en alles is perfect in orde. 

In het ziekenhuis loopt het spoor dus dood. Ze hebben geen idee waar het aan ligt dat ik niet af val. Ben behoorlijk teleurgesteld in dit hele gebeuren…

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s