Terug naar de chirurg #2

Vandaag ben ik terug bij de chirurg voor de uitslag van de slikfoto die ik op 6 juni heb gehad in het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk.

Heb je al eens een slikfoto gehad? Nee? Ik leg het uit.
Ik moest nuchter naar het ziekenhuis toe. Lang wachten, want er was een radioloog ziek. Na 20 minuten wachten werd ik opgeroepen. In het kamertje hoefde ik alleen mijn beugelbh uit te doen. Toen mocht ik de behandelruimte in waar ik op een plank moest staan met mijn rug tegen het röntgenapparaat. Toen kreeg ik mijn ontbijt, een beker met een witte substantie er in, bariumpap.

De slokdarm is op een gewone röntgenfoto niet zichtbaar. Door contrastmiddel (bariumpap) te gebruiken wordt de slokdarm wel zichtbaar. De bariumpap is wit van kleur en smaakt zoetig, maar niet persé lekker.
Het contrastmiddel loopt via de slokdarm naar de maag. Zo kan de werking en eventuele afwijkingen van de slokdarm en maag zichtbaar worden gemaakt.

Vandaag dus de uitslag. De chirurg laat mij op het scherm zien hoe de bariumpap door de slokdarm in mijn minimaagje komt en doorgaat naar de dunne darm. Hij ziet geen afwijkingen, mijn maagje ziet er goed uit en is niet te groot. Schoolvoorbeeld.
Het is trouwens heel raar om te zien hoe mijn maag er nu uit ziet. Helaas vergeten een foto te maken.

Hier is dus geen winst te behalen. Nu nog naar de internist.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s