Bezoek aan de Tweede Kamer

Twee keer per jaar brengen we met ons team een bedrijfsbezoek. Meestal gaan we naar een bedrijf waar we wat kunnen halen. Hoe werken ze daar, hoe kunnen wij het efficiënter aanpakken, waar kunnen we tijd winnen, etc.

Dit keer gingen we op pad om meer te weten te komen over bestuurlijke sensitiviteit. Een van mijn collega’s kent Barbara Visser nog van vroeger en zo kwam het dat we vandaag naar de Tweede Kamer zijn geweest.

Toen we aankwamen bij het Binnenhof kwamen we Mark Rutte tegen die op weg was naar kantoor. Grappig om hem zo van te dichtbij te zien.

Wij gingen via de bezoekersingang. Het leek wel of ik op Schiphol was. Bak pakken, schoenen uit, jas uit, riem af, horloge af, telefoon in de bak. Door detectiepoortjes heen. Man, wat een beveiliging.

We werden opgehaald door de persoonlijk assistente van Barbara Visser en kregen een rondleiding door het gebouw.

Ook kregen we plekjes te zien waar je normaal gesproken niet komt, heel leuk.

Het allermooiste vond ik de oude bibliotheek van het voormalig ministerie van Justitie. Bibliotheek heeft veel Chinese invloeden, zoals de roodgroene aankleding, de handgrepen in de vorm van drakenklauwen, etc. Hier liggen hele oude wetboeken. Het ruikt ook echt naar oude boeken. Prachtig! Ik was  helemaal weg van de rode wenteltrap.

Na de rondleiding en het gesprek met Barbara Visser hebben we nog lekker gegeten in Den Haag, waarna we weer huiswaarts gingen.

 

 

Geplaatst in: Home

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s