Wandelen op het mooie Texel

Maanden naar uitgekeken en nu was het zo ver. Met een deel van De Meelopers naar Texel om te wandelen.

Vrijdagochtend op tijd vertrokken met een groep gezellige meiden. Met 3 auto’s volgestopt met trolleys en weekendtassen richting de boot. We waren voor lunchtijd op Texel.

Ik weet niet wat ik heb met Texel, maar wat is dat een fijn eiland. Ik heb ook altijd een vakantiegevoel op Texel, of ik een week ga of een dag, dat maakt niet uit. Of het met mijn roots te maken heeft, mijn ouders komen van Cabo Verde, weet ik ook niet. Zodra ik op de boot stap laat ik alles achter me en ik geniet altijd met volle teugen.

We hebben ons meteen ingecheckt in het Stayokay in Den Burg. Een licht gebouw, met mooie kamers. Wij hadden 2 kamers, een 5 en een 6-persoons, met apart eigen toilet en douche op de kamer, heel fijn!

Na het inchecken zijn we eerst Den Burg ingedoken. Lekker op een terras gezeten en daarna een deel van het eiland gaan verkennen. Voor sommigen was dit de eerste keer op een Texel, dus genoeg te zien en te doen. Sommigen ging naar Ecomare, anderen, waaronder ik, want ik was er al geweest, zijn naar Paal 17 gegaan. Daar hebben we heerlijk in het zonnetje gezeten en van onze drankjes genoten.

 

De volgende dag hebben we een pittig wandeling gemaakt van De Waal naar de Vuurtoren. Langs boerenweggetjes, over dijken vol met schapen, verhard, onverhard. Een pittige wandeling, maar zo leuk! En droog weer!

We hebben onder andere een tussenstop gemaakt bij Eureka, een vogelbush en vlindertuin.

IMG_20160402_124417

En daarna verder gewandeld over de dijken. Het lammetjesseizoen was volop in gang, zo schattig!

Ik had er nog nooit van gehoord, maar nu vergeet ik het ook niet meer. Je kunt niet naar Texel zonder een bezoekje te brengen aan IJsboerderij Labora. Het ijs wordt hier ambtelijk gemaakt en ze hebben minimaal 16 smaken. Voor mij als weegschaal bijzonder moeilijk om te kiezen, haha! Ook verkopen ze soja ijs en ijs gezoet met stevia. Hun topper, de Aardbeien Knoert was echt heerlijk! Dit is een reuzehoorn met 2 bolletjes ijs naar keuze, met daarop verse Texelse aardbeien, aardbeiensaus en slagroom. Niemand mocht me storen, ik zat even in ‘my happy place’!

Buiten is een tuin met speeltoestellen, trampolines en leuke zitjes.

Ook leuk om te doen is bij de melkrobots te kijken. In deze machines worden de koeien volautomatisch gemolken. De uiers worden eerst gereinigd, daarna worden de melkbekers aan de spenen bevestigd. De opbrengst per koe wordt geregistreerd. Tijdens het melken krijgen de koeien voer. Soms probeert een koe nog een keer door de machine te gaan. Omdat alles geregistreerd wordt, lukt dit niet. De koe krijgt geen voer en er gebeurt verder niks. Dus loopt de koe maar weer weg, haha!

 

Na het overheerlijke ijsje vervolgende we onze weg naar de vuurtoren. We moesten op een bepaald punt over het water met een vlot. Hilarische momenten natuurlijk. Lachend naar de overkant.
Het laatste stuk naar de vuurtoren vond ik wel tegenvallen. Je ziet in de verte de vuurtoren opdoemen en denkt: ik ben er bijna. Nou, mooi niet. Maar we hebben het gehaald.

 

 

Na het wandelen ging we terug naar de Stayokay en na het opfrissen weer naar Paal 17 om te eten. Het was gezellig druk en we hebben heerlijk gegeten. ’s Avonds hebben nog spelletjes gespeeld, zoals Rummikub, Yatzee, Mens Erger je niet. Zo vreselijk gelachen. Topdag!

 

De laatste dag zijn we na het uitchecken gaan sightsee-en op het eiland, richting boot. Vooral voor de mensen die voor het eerst op het eiland waren erg leuk.

We hebben door de Slufter gelopen, richting zee. Pittig stukje, viel nog tegen.
Ik vind de Slufter zo mooi! Elke keer als ik hier kom is het anders. Prachtig om te zien hoe alles verandert.

 

Na dit alles was het helaas alweer tijd om richting boot te gaan. De tijd op Texel gaat me altijd veel te snel voorbij. Wat hebben we genoten. We hebben meteen afgesproken om dit volgend jaar over te doen.

IMG_20160403_160437

Bedankt lieve meiden, voor dit geweldige weekend!!! xxx

Een totaaloverzicht

IMG_20160404_071802

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s