Mijn eerste naailes

Vandaag ben ik gestart met naailessen bij Els van O, wat mooi!  in Schagen.
Van mijn schoonmoeder heb ik haar naaimachine gekregen, omdat zij hem niet gebruikt. Ik heb stoffen gekocht bij Het Stoffenhonk in Heerhugowaard en vandaag dus mijn eerste les (ik heb een heel ver verleden naailessen gehad, toen mijn oudste nog een baby was).

Ik zit in een groep met 5 andere dames en ik ben vandaag gestart met een soort speldenkussen te maken. Ook handig om te gebruiken op de hoeken van mijn papier.

IMG_20160803_120227

Ik merk dat ik best spannend vind en niet goed meer weet hoe het allemaal werkt. Alleen al het inrijgen van de naaimachine, pffff… De machine blijkt het niet zo goed te doen, dus ik stap over op een naaimachine van de lerares. Als deze is ingeregen, kan ik aan de gang. Stof knippen en naaien maar. Na een tijdje stuntelen lukt het warempel om het speldenkussen te maken. Ik ben trots op mezelf.
Mijn volgende project wordt een rok. Stof uitgemeten en geknipt. Dit is het stofje.

12736570_10203827126397303_1090000496_o

Mijn stofjes heb ik gekocht bij Het Stoffenhonk in Heerhugowaard. De eigenaresse heeft me goed geholpen en voordeel van hier stoffen kopen is dat ik als cursiste 10% korting krijg. Hoe mooi is dat!

Na de les heb ik meteen mijn naaimachine weggebracht voor reparatie. Hopelijk kan hij nog gereanimeerd worden, anders moet ik een andere aanschaffen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s