Mijn leven met de gastric bypass is een feit

Afgelopen maandag, 25 januari ben ik geopereerd. Ik moest me om 10.30 uur melden op de afdeling en daarvoor nog bloedprikken.

Er was net iemand van mijn groep die naar boven ging, dus haar nog even sterkte gewenst. Twee anderen waren al boven op de OK. Nu begon het toch wel echt te kriebelen. En de twijfel: ik kan nog terug. Kan ik het echt niet zelf, blijvend afvallen? Maar in het verleden heb ik al meerdere keren ondervonden dat ik wel kan afvallen, maar het gewicht niet kan vasthouden.

Om 11.20 uur werd ik opgehaald. Naar boven naar de ok. Eerst nog een checklist doornemen en daarna het infuus inbrengen. De arts kwam ook nog even langs. Om 11.40 uur ging in de ok op en om 12.55 uur was ik weer op de uitslaapkamer. Ik had nog flink pijn en kreeg 2x een morfineshotje. Dat was wel even lekker.

Rond 14.30 uur was ik weer op de afdeling en werd René gebeld dat hij mocht langskomen. Ik kan me vaag herinneren dat hij met zijn motorhelm onder zijn arm bij mijn bed stond, maar veel heb ik er niet van meegekregen. Ik heb de hele middag bijna alleen maar geslapen. ’s Avonds kwam René met Cecilia op bezoek. Toen was ik al wat meer wakker, maar viel nog steeds veel in slaap. Pas rond een uur of 20.30 uur was ik ineens klaarwakker en toen moest de nacht nog beginnen. Bijzonder slecht geslapen dus: infuuspompen die afgingen, wind die loeide bij het raam, vreemde omging, niet pijnvrij. Het was een nacht waar geen einde aan kwam. Ik was dan ook heel blij dat de dag om 06.00 uur weer begon.

Dinsdag kregen we al vroeg artsenvisite. Bij mij mocht het infuus er nog in uit, omdat het drinken op het randje was. Bummer. Dus goed mijn best gedaan en voor de middag werd ik dan ook van het infuus bevrijd.

De chirurg kwam ook nog langs om te horen hoe het ging en om te vertellen dat het inderdaad een gastric bypass was geworden. Door de maagband hadden er verklevingen kunnen zijn en dan had het ook nog een gastric sleeve kunnen worden. Ook verteld hij dat mijn maagband gewoon los zat??  Hij kon hem er zonder moeite zo uithalen. Bizar. Dan begrijp ik beter mijn gewichtstoename van de afgelopen tijd. Al met al ben ik blij dat ik van die maagband af ben.

Om 14.00 kwam de zaalarts nog uitleg geven hoe we met de gastric bypass om moeten gaan en daarna was het tijd om naar huis te gaan.

Eerst met een receptenlijst naar de apotheek, waar het onwijs lang duurde voordat ik alles mee kreeg. En toen de rit naar huis. Ik had een kussentje mee om tussen mijn buik en de gordel te stoppen, want die gordel zo op je buik is niet fijn.

Om 16.00 uur was ik thuis en ben ik meteen een uurtje naar bed gegaan. ’s Nachts weer een waardeloze nacht gehad, om het half uur wakker vanaf 23.30 uur. Dus om 06.00 uur er weer uit.

Vandaag, woensdag, is mijn doel goed drinken. Gisteren was het allemaal nog eng. Ik heb gelukkig niet veel pijn, dus sinds het ziekenhuis heb ik ook geen pijnstillers meer genomen.

Vandaag dus veel gedronken: water, thee, limonade en bouillon.

Op naar morgen, want dan mag ik over op vloeibaar voedsel: soep, kwark, yoghurt. Reneé heeft al een heerlijk pannetje courgettesoep gemaakt. Ik kijk uit naar morgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s