Ons Rakkertje is niet meer

Het is stil in huis, vreemd stil. Onze lieve Rakker is niet meer. Gisteren hebben we hem laten inslapen.

image(1)

Al een tijdje ging het minder met zijn gezondheid. In oktober was hij kortademig en ben ik met hem naar de dierenarts geweest. Daar werden longfoto’s gemaakt en daar kon je op zien dat zijn longen omringd waren door vocht, wat de kortademigheid verklaarde. Ook bleek hij een hartruis te hebben. Met hart- en plastabletten mocht hij weer meer naar huis. En gelukkig knapte hij op.

Afgelopen week vond ik hem steeds slomer worden, hij wilde niet echt meer eten, maar was nog wel vrolijk. Toch bekroop met steeds vaker het gevoel dat hij niet meer lang bij ons zou blijven. Gelukkig was hij er met kerst nog wel en hebben we nog veel lol met hem gemaakt.

Maandagavond vond ik hem weer kortademig worden en dinsdag heb ik de dierenarts gebeld. We konden ’s middags terecht.
Er zijn weer longfoto’s gemaakt en in vergelijking met de foto’s van oktober was het ernstig verslechterd. De dierenarts vertelde dat hij met pillen en eventueel aftappen van vocht misschien wel weer zou opknappen, maar gezien het feit dat hij al 14,5 jaar was, was het beter om hem in te laten slapen.
We wilden dit niet meteen doen en hebben hem mee naar huis genomen. Om hem nog 1x een dag lang te verwennen, nog 1x bij Cecilia slapen. Het was een loodzware dag, waarbij de uren veel te snel voorbij gingen.

Gisteren om 18.30 uur hadden we een afspraak bij de dierenarts, waar Rakker rustig is ingeslapen. Daarna hebben we hem naar het dierencrematorium gebracht.

Vanmiddag hebben we zijn as opgehaald, hij is weer thuis.

Het is veel te stil in huis, geen nieuwsgierig koppie over de rand van de mand als je thuiskomt, geen gestoei in de woonkamer, geen rondje om met een veel te blije hond.

Rakker je was een bijzonder hondje. Zo makkelijk en lief voor iedereen. Van jou is er geen tweede. We zullen je nooit vergeten, boeffie.

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s