Een gastric bypass…ja of nee

Op 5 oktober werd door de Nederlandse Obesitas kliniek een informatieavond over de gastric bypass gehouden in het MCA in Alkmaar. Daar ben ik samen met René naar toe gegaan. De chirurg gaf uitleg over hoe de operatie in zijn werk gaat en de zorgcoördinator van de kliniek legde uit hoe het voor- en natraject in zijn werk gaat.
Best heftig om te horen hoe de operatie in zijn werk gaat, maar alles werd duidelijk uitgelegd.

gastric-bypass

Bron: surgicalhealingarts.com

 

Na afloop heb ik met de chirurg gepraat en gevraagd hoe hij dacht over mijn ‘lage’ BMI. Hij adviseerde me om me zeker aan te melden, wat dit BMI had ik met mijn bandje bereikt en zij keken niet naar mijn huidige, maar naar mijn start BMI.  Dat gaf hoop.  Ik heb een verwijsbrief aan de huisarts gevraagd en me officieel voor dit traject aangemeld. Al snel werd ik gebeld en een afspraak voor de screening werd gemaakt.

Op 4 november was de dag van de screening. Men…wat duurt een maand dan lang.

Om 08.30 uur moest ik aanwezig zijn bij de Nederlandse Obesitas Kliniek in Beverwijk. We waren met 4 personen. De ochtend bestond uit een aantal vragenlijsten invullen op de computer, wegen en meten bij de zorgcoördinator, een gesprek met de arts, de bewegingsdeskundige, de diëtist en de psycholoog.

Na deze ochtend wordt mijn dossier in het team besproken en beslissen ze of ik in aanmerking kom voor de operatie of dat ik misschien eerst nog in een ander traject moet of misschien kom ik wel helemaal niet aanmerking. Ook daar hou ik ernstig rekening mee.

Uiterlijk 2 december hoor ik mijn advies. Afwachten dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s