Review van een gedeelte van mijn winpakket van Grød en Biobites

Een paar weken geleden heb ik mee gedaan aan een winactie die Lienke van Dear Good Morning op Instagram had geplaatst en ik heb gewonnen!

Een paar dagen later ontving ik een pakket met producten van Grød en Biobites met haverpap en crackers. Grød betekent pap.

IMG_20150923_171753

Tot nu toe heb ik de haverpap gegeten. Wat vond ik er van?

De pap is in twee varianten verkrijgbaar en biologisch:
Haver-quinoa, 75 gram. Deze is glutenvrij.
Ingrediënten in de pap:
Gedroogde moerbeien, Quinotto vlokken, geraspte kokos,gevriesdroogde zwarte-bessen
Ingrediënten in de topping: gedroogde moerbeien, cacao nibs, gevriesdroogde frambozen

Haver-gerst, 75 gram
Ingrediënten in de pap:
Haver, gedroogde moerbeien, amandelmeel, gerst, gevriesdroogde zwarte bessen Ingrediënten in de topping: hazelnoten, rietsuiker, gevriesdroogde zwarte frambozen

De bekers zijn makkelijk mee te nemen voor onderweg. De beker is afgesloten met een zilverfolie en de topping is ook apart verpakt.

De pap is simpel klaar te maken: folie er af, heet water er bij (of warme (plantaardige) melk als je dat lekkerder vindt) tot het streepje, even roeren, deksel er op en 3 minuten laten staan. Na die 3 minuten doe je topping er bij, roeren en klaar is je maaltijd.
Soms doe ik er een banaan door, voor extra vulling en extra smaak. Je kunt natuurlijk ook ander fruit toevoegen.

IMG_20151003_095336

Wat vond ik er van?

IMG_20151007_121159IMG_20151008_111849      IMG_20151008_111923IMG_20151007_121124

Erg fijn dat er geen E-nummers en andere dingen in zitten die er niet in horen.

Mijn eerste ervaring met de haver-quinoa pap was niet zo best. Ik vond hem niet lekker ruiken en na de eerste hap dacht ik, brrrrr! De structuur vond ik niet fijn, de smaak was niet lekker en ik overwoog om hem weg te gooien. Maar ja, dan kon ik er niks over vertellen, dus nog maar een paar hapjes genomen.
Waarschijnlijk moest ik er aan wennen, want toen vond ik hem niet zo vies meer. De structuur was echt wennen, maar de smaak werd beter. Quinoa eet ik bijna niet en misschien vond ik het daarom niet zo lekker. De kokos maakt dat een beetje goed. Deze eet ik dus het liefst met wat extra fruit er in, naast de topping.

De haver-gerst pap is wel lekker. Hij is zoetig van smaak en de structuur is anders dan de haver quinoa. Ik had nog niet eerder moerbeien gegeten. Die vond ik ook erg lekker.

Conclusie: de bekers zijn makkelijk mee te nemen voor onderweg of naar kantoor. De meeste mensen hebben vast wel beschikking over heet water op het werk. Voor onderweg zou je een klein thermosflesje met warm water mee kunnen nemen. In een handomdraai heb je een voedzaam maaltijdje klaar. Ik kan er de hele ochtend op teren.

Ik weet niet of ik het zelf zou kopen. Ik ben erg verknocht aan mijn ontbijtjes van yoghurt/kwark met havermout en fruit. Maar het is wel handig om in huis te hebben voor nood (als ik te laat ben om iets anders klaar te maken om mee te nemen).

De bekers kosten €2,99 per stuk. Kijk op Vechtenaer Organics voor verkooplocaties of bij Albert Heijn.

Heb jij al eens Grød gegeten en wat vond jij er van?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s