Tripje naar Parijs

Vorige week ben ik met mijn dochter 3 dagen naar Parijs geweest. Zij moest heen voor modellenwerk en ik vond het gezellig om mee te gaan.

We zijn zondagochtend met de Flixbus naar Parijs vertrokken. Ik had tot voor kort nog nooit van de Flixbus gehoord, maar iemand van mijn werk gaat regelmatig met deze bus naar Antwerpen en gaf mij deze tip. De bus stopt in Utrecht en Antwerpen met als laatste stop Parijs. Voor €94 heb je 2 retourtjes Parijs. Veel beenruimte, de stoelen kunnen ver achterover en je mag veel bagage mee. De wifi aan boord waar ze mee adverteren werkt helaas niet, maar verder was het een relaxte reis. Lezen op mijn ipad, spelletjes spelen, af en toe mijn ogen dicht, helemaal prima.

Rond 15.30 uur kwamen we aan in Parijs en gingen we richting metro. Ik vind het altijd even een gedoe om weer uit te zoeken hoe de metro werkt, maar gelukkig was dat snel gepiept. Dit keer geen hotel, maar een particulier appartement geboekt via Airbnb. Via deze site kun je bijvoorbeeld bij iemand thuis een kamer huren of een volledig appartement(je). Wij hadden een appartementje gehuurd op een half uur wandelen van de Eiffeltoren. Na eerst wat te eten te hebben gekocht bij een Marokkaans winkeltje (de rest was dicht op zondag) lekker op ons bankje gegeten en daarna naar de Eiffeltoren gewandeld.

Parijs

De volgende dag vroeg opgestaan, want Cecilia had om 10.30 uur haar eerste shoot en ik ben liever een half uur te vroeg dan 5 minuten te laat, dus ruim op tijd richting de metro. Wat een drukte op de perrons. Bij de halte Les Invalides moesten we overstappen naar een andere metro. Daar zag het zwart van de mensen. Het leek de wachtrij bij de Efteling wel. We moesten dan ook 3 metro’s voorbij laten gaan voordat we ons er eindelijk in konden wurmen. Daar stonden we dan, helemaal tegen elkaar aangedrukt. Mocht er iemand flauw vallen, geen probleem, omvallen lukt echt niet, haha!
Terwijl Cecilia bezig was met haar shoots heb ik door Parijs gewandeld en af en toe bij de Starbucks gezeten, want daar hebben ze gratis wifi. En Starbucks is duur, maar bij een gemiddeld restaurant/café kost een cappuccino gewoon €5,40! En dan had Starbucks met wifi echt een streepje voor.
Na de shoots boodschappen gedaan, gegeten en weer richting Eiffeltoren. Nu was het al donker en wat is de toren dan mooi verlicht. Op het hele uur gaat er nog extra lichtjes aan en dat ziet er geweldig uit!

Parijs4

Dinsdagochtend ook weer vroeg op en richting de shoot. Dit keer bepakt en bezakt, want we zouden aan het einde van de dag weer met de bus richting Nederland vertrekken. Was nog best lastig, de hele dag met een koffer en een weekendtas sjouwen.
Onderweg was het al flink bewolkt, maar bij de shootlocatie begon het te hozen. Gelukkig zat er een McDonald om de hoek. Met een kopje koffie en gratis wifi heb ik de tijd gedood tot Cecilia klaar was. Toen de shoot klaar was zijn met de metro richting het modellenbureau gegaan. Uit de metro gekomen scheen de zon en het werd meteen weer lekker warm!

Het bureau was blij om Cecilia eindelijk in levende lijve te ontmoeten en ze waren heel enthousiast over haar foto’s en wij ook! Hier kan ze echt mee aan de slag. Nu dus afwachten wat haar volgende opdracht wordt.

’s Avonds zijn we met een vriendin van Cecilia gaan eten. Zij was ook voor modellenwerk in Parijs. Lekker gegeten en nog naar de Champs Elysees geweest. Ik vind het daar altijd zo mooi ’s avonds, met al dat licht.

Parijs3

Om 23.55 uur was het tijd om Parijs weer te verlaten en terug te rijden naar Amsterdam. We dachten een rustige bus te hebben omdat het een nachtbus was, maar de bus zat helemaal vol! Ook nu beviel het reizen met de Flixbus prima. Deze gaan we zeker onthouden voor in de toekomst.

Parijs vind ik zo’n mooie stad! De oude gebouwen, de balkonnetjes, de brede en vooral schone straten. Zelfs de Fransen vond ik vriendelijk, vroeger had ik daar een andere mening over. Als ik wat vroeg kreeg ik in het Engels antwoord of ze deden hard hun best om het me toch duidelijk te maken in het Frans. Ja, ik ben dol op Parijs en dit was niet mijn laatste reisje die kant op.

Ben jij wel eens in Parijs geweest en wat vind jij er van?

2 gedachtes over “Tripje naar Parijs

  1. sanvdwalle zegt:

    Wat een enorm leuk blogje om te lezen, Lucy! Het was alsof ik er bij was, super! Fijn dat jullie dat gezellig samen ondernemen, dat moet je koesteren inderdaad. Ik ben trots op Cecilia, ze heeft iets heel speciaals in haar foto’s zitten.. geweldig dat dat ook inderdaad wordt opgemerkt. Ik ben onwijs benieuwd hoe dit allemaal verder gaat!! Dikke kussss!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s